21.05.2018

Suurien tunteiden IT

Olen yhteydessä asiakaspalveluun ja kirosanojeni tulva keskeyttää asiakaspalvelijan: ei se kuudes uudelleenkäynnistys auta, kun ei auttanut viideskään. Ennen kuin hän edes ehtii jatkamaan, desibelit puheessani nousevat jo huudon tasolle. Viesti on varsin selvä tuon henkilökohtaisen hyökkäyksen keskellä: korjatkaa romunne tai tapahtuu kummia. Nörtille on paha paikka, kun netti ei ole toiminut pariin päivään. Tunnekuohun takaa häpeä iskee kasvoilleni kuin märkä rätti.

Lue lisää

27.04.2018

Tinahäät

”Voitko Elmeri kirjoittaa blogin meidän webbiin?”

Näin minulta kysyttiin muutama viikko sitten. Just. Välittömästi mielessäni pyöri vain yksi asia: ”Ei helkkari, en todellakaan. Mä en ole yleensäkään mikään kirjoittaja, saati asiantuntijakirjoittaja, joka haluaa ottaa kantaa tietoturvaloukkauksiin tai uusimpaan teknologiaan. Mistä ihmeestä mä kirjoitan..?” Lähtökohtainen superahdistus hälveni kuitenkin noin vartin jälkeen, kun tajusin, että matkasta. Mähän olen ollut vakituisestikin täällä duunissa kohta 10 vuotta. Juuri kolmekymmentä täyttäneelle se on muuten pitkä aika tän päivän työmarkkinassa. Samallahan olis syy juhlaan, vaikka sitten tinahäiden verukkeella. Ja olisihan mulla aikamoinen tarina kerrottavana, mutta haasteena on, että miten tiivistän tämän kaiken blogiin?

Päätin suostua.

Lue lisää

22.02.2018

Microsoft Teams jäsentää yritysviestintää

Oletko tuskaillut yrityksessäsi ryhmätyön tai yhteistyökumppaneiden viestinnän kanssa? Koetko, että sähköpostia tulee liikaa ja ne tärkeimmät tuntuvat jatkuvasti hukkuvan massan alle? Eikö puheluusi vastata silloin, kun se Sinulle olisi tärkeintä? Entä joudutko odottamaan sähköposteihisi vastauksia liian kauan?
Microsoft on pyrkinyt ratkaisemaan nämä ongelmat Microsoft Teamsilla.

Lue lisää

21.02.2018

Meltdown ja Spectre -hyökkäykset – mistä oikein on kyse?

Alkuvuoden suurin tietoturvauutinen olivat Meltdown ja Spectre -hyökkäykset, jotka hyödyntävät modernien prosessoreiden haavoittuvuuksia. Kyseessä on poikkeuksellinen tilanne, sillä ongelma koskee kaikkien isojen valmistajien prosessoreja, olivatpa ne sitten puhelimissa, tavallisissa tietokoneissa tai palvelimissa. Todennäköisesti siis meidän jokaisen käytössä on yksi tai useampi laite, joista toinen tai jopa molemmat haavoittuvuudet löytyvät.

Lue lisää

23.11.2017

Kuka pelkää GDPR:ää?

GDPR eli EU:n yleinen tietosuoja-asetus korvaa jäsenvaltioiden kansalliset henkilötietodirektiivit ja tietosuojalait. Asetuksen soveltaminen alkaa 25.5.2018. Monilta osin henkilötietojen käsittelyssä on jo nyt edellytetty asetuksen vaatimia asioita, mutta lisänä tulee nyt vaatimus dokumentaatiosta ja selkeästi määritelty valvonta.

Lue lisää

29.09.2017

It-pilvimurroksessa

Yritysten tietotekniikka elää vahvaa murroskautta. Selvää on, että tulevaisuuden toimistossa palvelut tulevat pilvestä. Paluuta vanhaan ei ole, joten siirtymän esteet pitää voida ratkaista.

Lue lisää

17.02.2017

Sähköpostihuijaukset ovat lisääntyneet ja muuttuneet entistä vaarallisemmiksi

Yleisimpien sähköpostijärjestelmien tietoturva-aukot ovat olleet jo jonkun aikaa rikollisten tahojen kohteena. Etenkin ns. toimitusjohtajahuijaus on yleistynyt räjähdysmäisesti ja monet yritykset ovat hävinneet rahaa jouduttuaan hyökkäyksen uhriksi.

Lue lisää

12.10.2016

Työhyvinvointi kasvun perustana

Työhyvinvointi on tärkeä perusta yrityksen kasvun rakentamiselle ja tärkeää onkin ehkäistä ongelmia ennakkoon. Kun yrityksellä on tavoitteena kasvu, on samalla tärkeää huolehtia henkilöstön työhyvinvoinnista ja jaksamisesta.

Lue lisää

12.10.2016

Ilman tietoa ei ole turvaa

Tietoturva ja tietotekniikka kuuluvat yhteen mitä suuremmissa määrin. Viime aikoina on ollut havaintoja useista uusista hyökkäysyrityksistä teknisiä järjestelmiä ja käyttäjiä kohtaan.

Lue lisää